Vinterferien 2009

                                                           En gentagelse med variationer.

Tivedens Nationalpark kan godt tåle et besøg yderligere. Det var derfor vi tog derop allerede i år. Vi overnattede to nætter i Karlsborg og benyttede den mellemliggende dag til besøget i Nationalparken. Men fortryllelsen var ikke helt på højde med sidste års. Chablis'en var af samme gode årgang, men røddingen blev paneret og trods en ufattelig perfekt servering var atmosfæren af en anden intensitet.

Overnatningen var uden nogen form for ekstravagance, den foregik nemlig i vandrerhjemmet "Gula Villan", en træbygning, der sandsynligvis er fra midten af 1800-tallet, og hvis fortid er knyttet tæt til det meget fine fæstningsværk, der ligger lige ved siden af med det karakteristiske runde fæstningstårn. Karlsborg oplevede sin storhed som turiststed tilbage i dampskibenes tid. Helt fra 1832 fragtede de stolte skibe gods og turister ad Götakanalen de 614 kilometer fra Göteborg ad Götaelven, ad gravede kanaler og et utal af sluser, over de kæmpe store søer til de endelig kunne stå ud i Østersøen.

Men vores tur var var ikke nær så lang, kun sine 10 kilometer. Det var koldt, nærmere bestemt -6,5 grader og det tog da også en hel time, før vi havde fået varmen i fingrene. I løbet af den time nåede vi at vandre én kilometer. Resten af turen gik det noget hurtigere, men vi var dog 5 timer om at tilbagelægge de 10 kilometer. Her er så, hvad vi så: 

Parkeringspladsen - ryddet for sne og biler.

Her er målet, shelteret nord for nationalparken.